Acht handen maken licht werk tijdens NLdoet: de voorzitter en penningmeester en twee helpers brengen de iglo weer in vorm.
Acht handen maken licht werk tijdens NLdoet: de voorzitter en penningmeester en twee helpers brengen de iglo weer in vorm.

NLdeed in Zevenhuizense Hennipgaarde

Algemeen 251 keer gelezen

Zevenhuizen - Meer dan de zes gevraagde vrijwilligers meldden zich zaterdagmorgen om de speelpolder in Zevenhuizen weer ‘speelbaar’ te maken. Voorzitter Tristan van Hattum en penningmeester Petra Wiltenburg van De Vrienden van de Hennipgaarde waren er blij mee. “Er is zoveel te doen, volgend jaar bij NLdoet vragen we een onbeperkt aantal”, zei Wiltenburg, die met de voorzitter en twee jonge hulpkrachten de snoeischaar hanteerde om de iglo van wilgentakken terug in vorm te krijgen.

Andere helpende handen ontfermden zich over de tunnel en het doolhof, ook van wilgentakken. “Andere jaren waren we vooral bezig het zwerfvuil op te ruimen, maar dat is er nu bijna niet meer”, aldus Van Hattum. “Sinds corona merken we dat meer mensen wandelen en veel van die wandelaars nemen een tasje mee en ruimen het zwerfvuil op.”

De polder is eigendom van Staatsbosbeheer, die momenteel de paden voorziet van een nieuwe stevige ondergrond.  

Kabelbaan
De ‘vrienden’ zijn ook druk met het realiseren van een kabelbaan, een langgekoesterde wens van de kinderen van de basisscholen. Samen met de lokale bank loopt een actie om het benodigde bedrag bijeen te krijgen. Donaties zijn meer dan welkom via: samenvoordebuurt.nl.