Burgemeester Han Weber brengt zijn stem uit bij KC Koningskwartier in Zevenhuizen. (Foto Robbert Roos)
Burgemeester Han Weber brengt zijn stem uit bij KC Koningskwartier in Zevenhuizen. (Foto Robbert Roos) Robbert Roos

Burgemeester Han Weber bezoekt nieuw stemlokaal

Algemeen 605 keer gelezen

Zevenhuizen - “Vandaag krijg je er drie voor de prijs van een”,  zei burgemeester Han Weber toen hij vanmiddag een bezoek bracht aan het nieuwste stemlokaal in Zevenhuizen, Kindcentrum Koningskwartier. “Je mag stemmen voor de Provinciale Staten, de waterschappen, en indirect ook voor de Eerste Kamer. Die kans laat je toch niet liggen?” 

Deze locatie is volgens Weber van groot belang omdat je het de mensen zo gemakkelijk mogelijk moet maken om te gaan stemmen. Met zijn uitspraak hoopt Weber potentiële kiezers die nog twijfelen over de streep te trekken om toch hun stem uit te brengen. 

“Dit is een grote, nieuwe wijk met veel jonge gezinnen. Daarom ben ik blij met deze nieuwe locatie. Ouders die hun kinderen naar school brengen kunnen zo gelijk hun stem uitbrengen.” Weber is blij dat naast deze locatie bij KC Koningskwartier ook andere scholen en verzorgingstehuizen weer als stemlocatie ingezet kunnen worden. “Dat was ten tijde van corona niet mogelijk.” Zelf bracht Weber vandaag twee stemmen uit bij KC Koningskwartier. “Mijn vrouw heeft mij gemachtigd dus ik hoop dat al mijn papieren in orde zijn,” grapt hij opgewekt. Dat blijkt inderdaad het geval zodat ook onze burgervader even later beide stemmen uit kan brengen.

KC Koningskwartier directeur Sandra Groeneboom is maar wat blij met het nieuwe stembureau in haar school. “We zijn vanmorgen met alle groepen langs het stembureau gegaan om er even een kijkje te nemen”, motiveert ze haar antwoord. “Het is goed om jonge kinderen al vroeg bekend te maken met stemmen en ze mee te nemen in het hele proces. Zo stimuleren zij hun ouders om hun stem uit te brengen en heb je een echte win-winsituatie.” Een mevrouw die net gestemd heeft reageert enthousiast. “Natuurlijk ben ik wezen stemmen. Hier hebben onze opa’s en oma’s voor gestreden. Mensen die denken; het zegt me niets, die verdiepen zich er dan maar in.” 

De opkomst bij de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen was rond 15.00 uur 20 procent voor Provinciale Staten en 18 procent voor de waterschapsverkiezing. Om 18.00 en 21.00 uur volgt een update op zuidplas.nl