Daniëlle van der Wouden snijdt haar eigen taart aan. (tekst en foto: Annette van den Berg)
Daniëlle van der Wouden snijdt haar eigen taart aan. (tekst en foto: Annette van den Berg) Annette van den Berg

Aardbeientaarten en grote drukte op zonnige rommelmarkt

Algemeen 477 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De strakblauwe lucht zorgde zaterdag 20 mei voor een gezellige drukte bij de rommelmarkt op het kerkplein van de Nieuwe Kerk van de Hervormde Gemeente aan de J.A. Beijerinkstraat. De rommelmarkt leverde menigeen een gezellig uitstapje op, maar ook een opbrengst van 29.400 euro voor diverse goede doelen in binnen- en buitenland.

“Er is hier genoeg te vinden. Aan spullen en ook voor de inwendige mens. Dus smullen maar”, schalde de stem van presentator Michael Mes over het plein. Smullen konden bezoekers onder andere van de ingezonden taarten voor de tweede editie van Heel Nieuwerkerk Bakt.

Negen volwassenen en vijf kinderen leverden een taart in bij de jury. Heel verschillende taarten, maar opvallend vaak met aardbeien. Winnaar bij de volwassen bakkers werd Daniëlle van der Wouden. Zij bakte een fruitkistje van biscuitdeeg gevuld met zomerfruit. Van der Wouden kwam het recept maanden geleden tegen bij een Facebookgroep. “Ik heb het idee toen bewaard voor als er weer een wedstrijd zou komen.” Geoefend had de hobbybakker niet. “Het was de eerste keer dat ik hem bakte.” Willy Slingerland en Anneke de Hoed-Damsma beoordeelden de taarten. Slingerland over de prijswinnaar: “Qua originaliteit, smaak en structuur was de taart helemaal af.” In de categorie voor kinderen was de taart van Lisa Pols en Sarah Krijgsman de favoriet van de jury met een met muntblad afgewerkte taart.
Ook de taarten van ‘de pechvogeltjes die net niet wonnen’ zoals Mes ze noemde, vonden gretig aftrek. Met een kopje koffie werd er op het zonnige terras van genoten.

De bakwedstrijd was slechts één onderdeel van de rommelmarkt. Er waren volop spullen in een breed assortiment. Van speelgoed tot vazen en van kaarten tot meubels. Ook aardbeien, stroopwafels, perkgoed en bloemen waren te koop. Boekenwormen konden snuffelen op de tafels vol boeken in de kerk en er was een veiling waar onder andere een microscoop en schilderij met zeezicht onder de hamer kwamen.