Saar Hoogendoorn wist met haar presentatie in de raadzaal iedereen te overtuigen. (tekst en foto: Robbert Roos)
Saar Hoogendoorn wist met haar presentatie in de raadzaal iedereen te overtuigen. (tekst en foto: Robbert Roos)

Saar Hoogendoorn is de nieuwe kinderburgemeester van Zuidpas

Algemeen 215 keer gelezen

Zuidplas - De gemeente Zuidplas kent naast het gewone college van B&W ook een kinderburgemeester en -raad. Tijdens een speciale vergadering op woensdag 17 mei werd door de kinderraad de nieuwe kinderburgemeester gekozen. Saar Hoogendoorn uit Zevenhuizen wist met haar presentatie iedereen te overtuigen en is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Zuidplas. 

Een aangepaste speeltuin voor kinderen met een handicap die bovendien gemaakt is van duurzame materialen zoals boomstammen, én veilige oversteekplaatsen voor kinderen en fietsstroken. Dat zijn de hoofditems waar Saar zich de komende ambtsperiode sterk voor wil maken. “Ik kan goed naar mensen luisteren en wil ze graag helpen”, vertelde de elfjarige scholier van De Eendragt uit Zevenhuizen tijdens haar presentatie. Creativiteit, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid en een vleugje humor zijn volgens haar eigenschappen die haar prima van pas komen bij het kinderburgemeesterschap.

Tijdens de vergadering gaven nog zeven leerlingen uit de gemeente een presentatie waarin de onderwerpen meer sporten, bewegen, speelplaatsen en veiligheid vaak naar voren kwamen. Het geeft aan dat de leerlingen, ondanks hun leeftijd, al goed nadenken over zaken die spelen in de gemeente en zich daar ook hard voor willen maken. De zeven leerlingen vormen samen met Saar de nieuwe kinderraad. Rosanne Post van de Rehobothschool wordt benoemd tot loco-kinderburgemeester.
Wethouder Frans Klovert, onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Jeugd, is erg blij met de betrokkenheid van de kinderen. “Een rol in de kindergemeenteraad of als kinderburgemeester is zeker geen spelletje. Jullie worden op 6 juni officieel benoemd in de gemeenteraad, die vervolgens actief met een van jullie plannen aan de slag zal gaan.” Voor de huidige kinderburgemeester Thomas Schouten zit de taak erop. “Het is superleuk om te doen en heeft veel voordelen, maar het kost meer tijd dan ik dacht”, zei hij. Hij wenste zijn opvolger veel succes toe in haar nieuwe rol.