Zwarte rookpluimen, ronkende motoren en opperste concentratie tijdens de zesde editie van Trekkertrekkie Moerkapelle. (tekst en foto: Robbert Roos)
Zwarte rookpluimen, ronkende motoren en opperste concentratie tijdens de zesde editie van Trekkertrekkie Moerkapelle. (tekst en foto: Robbert Roos) Robbert Roos

Krachtpatsers in Moerkapelle

Algemeen 986 keer gelezen

Moerkapelle - ‘Gas d’r op’. Dat stond zaterdag 3 juni met grote letters aan het eind van de baan van de truck- en traktorpulling Trekkertrekkie in Moerkapelle. Een advies dat elke deelnemer aan de pullingwedstrijd ter harte nam met als resultaat grote rookwolken en brullende motoren op de baan. Door het schitterende weer kwam er veel publiek op het evenement af. De organisatie kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde editie.
Driehonderdzestig deelnemers uit Nederland en België verzamelden zich op het terrein aan de Herenweg in Moerkapelle. “We hebben veel deelnemers uit de regio”, vertelt Nicole van Schaik van Stichting Trekkertrekkie Moerkapelle enthousiast. Samen met een groot team vrijwilligers zet zij zich elk jaar in om het evenement mogelijk te maken. Dit jaar alweer voor de zesde keer. “We beginnen altijd al in november met de eerste voorbereidingen en de vergunningsaanvraag”, legt ze uit. “Er gaat namelijk best veel tijd zitten in de organisatie.” Het mooie weer zaterdag was fijn voor het publiek, maar voor de baan was het minder gunstig. “Dankzij de zon en het windje waait de baan snel droog. Daarom wordt de grond tussen de runs door steeds nat gemaakt en aangedrukt.” Naarmate de dag vorderde leek de baan echter steeds beter te worden met als resultaat prachtige runs van de standaard- en sportdeelnemers en de pure krachtpatsers van de Hydropullers en Super Sport Trucks. De kinderen vermaakten zich intussen op de springkussens. Met het evenement werd ook geld opgehaald voor stichting KiKa; het goede doel van deze Trekkertrekkie-editie.