(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay)

Extra cameratoezicht op kermis om toenemend messenbezit

Algemeen 470 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De kermis in Nieuwerkerk aan den IJssel staat onder extra toezicht van camera’s, politie en team Handhaving van de gemeente. ‘Die ingrijpende maatregel heeft burgemeester Han Weber moeten treffen naar aanleiding van eerdere incidenten in Zuidplas en omliggende gemeenten’, schreef de gemeente maandag in een persbericht. De kermis duurt nog tot en met donderdagavond.

“Het gemak waarmee sommige jongeren messen meenemen op straat is helaas steeds vaker de realiteit. Elk voorval is er één te veel en daarom verscherpen we nu het toezicht”, aldus de burgemeester. Vorige week deed de gemeente al een oproep aan jongeren en ouders om extra alert te zijn op onderlinge agressie en het gebruik van wapens. Daarbij meldde zij dat er op zondag 28 mei een dertienjarige jongen was aangehouden, nadat die een mes zou hebben getoond aan een groep jeugdigen in Nieuwerkerk aan den IJssel.
De gemeente tipt jongeren in het persbericht om leeftijdsgenoten aan te spreken als die een mes bij zich hebben, en signalen van messenbezit te delen met mensen die ze vertrouwen. ‘Maak indien mogelijk hier ook melding van bij de politie via 0900-8844 of bij heterdaad via 112.’
Aan ouders adviseert de gemeente om met hun kind een goed en rustig gesprek te voeren over messenbezit en het thema regelmatig te bespreken.