Burgemeester Han Weber sprak de aanwezigen in de Moordrechtse moskee toe.
Burgemeester Han Weber sprak de aanwezigen in de Moordrechtse moskee toe. Judith Rikken

Weber betuigt steun aan Marokkaanse gemeenschap

Algemeen 505 keer gelezen

Moordrecht/Nieuwerkerk aan den IJssel - “Verwoeste huizen en verwoeste levens; de aardschok in Marokko doet zich ook hier voelen als een schok”, zei burgemeester Han Weber vrijdagmiddag in de moskee in Moordrecht. Voorafgaand aan het vrijdaggebed betuigde hij namens het gemeentebestuur zijn medeleven met de slachtoffers van de zware aardbeving op 8 september in de omgeving van Marrakech. 

Zoals bij vele andere moskeeën en organisaties in Nederland, kwam ook in Moordrecht snel na de beving een inzamelingsactie op gang. “Vanuit onze kleine gemeenschap willen we ons steentje bijdragen aan hulp aan de getroffenen”, vertelde voorzitter Mohammed Massaoudi van Stichting Cultureel Centrum Moordrecht. “De meeste mensen hier zijn afkomstig uit het noorden van Marokko en hebben geen familie in het getroffen gebied. Maar ze weten wel wat het is: in het noorden komen vaker zware aardbevingen voor. De emotionele betrokkenheid is groot.”
Weber sprak zijn waardering uit voor de inzamelingsactie die de moskee is gestart. “Veel steentjes maken samen veel muren en veel nieuwe huizen.” Na zijn bezoek aan Moordrecht ging Weber naar de moskee in Nieuwerkerk, om ook daar steun te betuigen en de inzamelingsactie kracht bij te zetten.