Het nieuwe team van IJsselvogels (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Het nieuwe team van IJsselvogels (tekst en foto: Erik van Leeuwen) Erik van Leeuwen

Strijdplan IJsselvogels werkt: ‘Zege geeft veel vertrouwen’

Algemeen 366 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht - IJsselvogels heeft zich na de teleurstellende competitiestart van vorige week snel opgericht. De Moordrechtenaren stuntten zaterdag bij Korbis, dat zijn eerste nederlaag kreeg te slikken: 20-21.

Een week voor de competitie troffen beide ploegen elkaar ook in Waddinxveen en toen won Korbis met duidelijke cijfers (24-19). Dat IJsselvogels geleerd had van die wedstrijd, toonde de ploeg zaterdag op sportpark De Sniep. De ploeg van trainer Berry Glissenaar had de krachtigste punten van de thuisclub in kaart gebracht en had er een tactisch antwoord op gevonden. “We hebben tijdens de training alle aandacht besteedt aan ons strijdplan. De spelers hebben hun opdracht perfect uitgevoerd. Dat vind ik knap, want we spelen als team nog maar kort in deze samenstelling.”

Het strijdplan van IJsselvogels was er vooral op gericht om de sterke heren van Korbis zo min mogelijk ruimte te geven. Daardoor hadden de dames bij IJsselvogels een belangrijke rol. Zij moesten met voorverdedigen verhinderen dat de dames van Korbis Dani en Maik Hoogendoorn in stelling konden brengen. “We wilden voorkomen dat ze in en uit zouden gaan en naar hartenlust konden schieten. Sam Meijer en Chris Verwoerdt hadden de taak om bovenop ze te zitten. Daardoor hadden ze alleen van afstand ruimte”, aldus Glissenaar. Daarnaast kwam IJsselvogels in aanvallend opzicht aanzienlijk beter voor de dag dan in de verloren thuiswedstrijd tegen Twist. In dat duel waren er 98 schietpogingen, waarvan er maar veertien succesvol waren.

Tegen Korbis was de scherpte er wel, de 86 pogingen leverden 21 treffers op. “We holden daardoor voortdurend achter de feiten aan”, erkende Korbis-trainer Jan-Willem Hofman. “Scoorden we, dan scoorde IJsselvogels meteen tegen.” Korbis kwam in de slotfase nog wel dichtbij IJsselvogels, dat een voorsprong van vier doelpunten uit handen gaf. Desondanks raakten de bezoekers niet in paniek. Chris Verwoerdt maakte in het eindspel het verschil door de 19-20 en 19-21 te maken. “Voor ons als team is dit een geweldige stap”, zei Glissenaar. “Deze zege geeft veel vertrouwen.”