Parandis en Mark met wethouder Wybe Zijlstra. (tekst en foto: Robbert Roos)
Parandis en Mark met wethouder Wybe Zijlstra. (tekst en foto: Robbert Roos) Robbert Roos

Nieuwe Pick-App Game moet samen sporten bevorderen

Algemeen 457 keer gelezen

Zevenhuizen - Toen Parandis Fatemi Ghomi en Mark van Weringh, studenten van de TU Delft, naar Waddinxveen verhuisden zagen ze dat het grasveld voor de deur maar weinig werd gebruikt. Ze besloten samen met de andere oud-studenten Anita van Hengel en Paul Schattenberg een app te ontwikkelen die alle sportmogelijkheden in kaart brengt én mensen de gelegenheid biedt om samen af te spreken om te sporten.

De gemeente Zuidplas heeft de app omarmd en liet twee van de makers die op 20 september lanceren op de speelplaats aan de ‘s-Gravenwal in het Zevenhuizense Koningskwartier. Het was gezellig druk op de onlangs geopende speelplaats. Een stuk of veertien kinderen vermaakten zich op de sporttoestellen en het speelveld. Sportwethouder Wybe Zijlstra trapte lekker een balletje mee.

Afspraak plannen
“Met de app kun je in één oogopslag zien op welke locaties in de gemeente je kunt sporten en bewegen”, legde Parandis van de Pick-App Game die ze samen Mark, Anita en Paul ontwikkelde, uit. “In de agenda op de app kun je zien waar anderen aan het sporten zijn, en kun je je eigen game of afspraak plannen.”

Wethouder Zijlstra is erg blij met het initiatief. “Met deze app, mogelijk gemaakt vanuit het Integraal Zorgakkoord, het Sport Akkoord en het Gezond en Actief Leven Akkoord, wordt je zoekgebied veel groter. We hopen dan ook dat Sportstichting Zuidplas het initiatief verder uit wil rollen.”