Chris en Steven
Chris en Steven Keanu Cuppers The Base
Advertorial

‘Leuk om te meten en te weten waar je staat in de sport’

Algemeen 469 keer gelezen

Zevenhuizen - Voor Chris van Mullem en Steven Hendriks is er niets fijner dan regelmatig het hoofd leeg maken met een intensieve crosstraining bij The Base. Deze van oorsprong militaire training combineert gewichtheffen, gymnastiek, atletiek en cardiobewegingen. Tijdens de jaarlijkse individuele Community Games van The Base – dit jaar op 25 november - doe je op een dag drie verschillende workouts en mag je gratis komen kijken en aanmoedigen en zo kennis maken met wat er dagelijks te doen is bij The Base.

Van Mullem (31) en Hendriks (36) uit Zevenhuizen speelden de afgelopen jaren beiden volleybal bij ZVH. “Stilzitten is niets voor mij”, vertelt Van Mullem, die sinds anderhalf jaar vier keer per week aan crosstraining doet. “Ik deed met het volleybalteam al krachttraining bij The Base. Dat beviel goed. Het leuke van crosstrainingen en WOD’s – Workout Of the Day - is dat je kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit op verschillende manieren en met verschillende voorwerpen traint. Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau en moedigt elkaar aan. Dat helpt vooral als je een keer wat minder gemotiveerd bent.”
Hendriks vult aan: “Het is ook een hele technische sport met veel afwisseling in volgorde en intensiteit waarin je altijd kunt blijven groeien. Vooral dat laatste spreekt mij aan omdat ik graag een doel wil hebben waar ik naartoe kan werken.”
Van Mullem vindt het ook prettig dat je niet na hoeft te denken over wat je gaat doen omdat de trainer van tevoren een training of workout samenstelt. “Er staat altijd iemand voor de groep die er verstand van heeft en er wordt gelet op wat je fysiek aankan.”
Omdat je onder begeleiding gecontroleerde bewegingen maakt is het risico op blessures kleiner dan wanneer je ergens alleen zou trainen. “Je kunt altijd bij- of afschalen als je daar behoefte aan hebt. Zo train je altijd op je eigen niveau.”

Toch blijven Van Mullem en Hendriks competitief. “Het is erg leuk om met z’n tweeën te trainen en te presteren tijdens de Community Games, en om aan wedstrijden mee te doen”, vertelt Van Mullem. Beiden houden dan ook graag hun vorderingen bij en vergelijken hun prestaties met die van anderen. “Het is gewoon leuk om te meten en te weten waar je staat in de sport”, aldus Hendriks.

Jeannette (65) en Peter (67) Engelhart uit Zevenhuizen zijn twee andere vaste deelnemers van de Community Games. Gemiddeld trainen ze vier keer per week. “Het leuke van The Base is dat alle leeftijden door elkaar sporten”, vertelt Jeannette enthousiast. “Wij trainen zelfs als familie met drie generaties. Een leuk en bijzonder gezinsuitje. Ook als we elkaar buiten The Base zien gaat het vaak altijd over de sport. Tijdens de Community Games strijden we wel tegen leeftijdsgenoten maar de workout is dan voor iedereen gelijk.” Drie jaar geleden kwam het echtpaar Engelhart vanuit Waddinxveen naar Zevenhuizen. “We grappen weleens dat we voor de sport verhuisd zijn. Omdat je hier op je eigen niveau traint en je je veilig voelt, doe je nooit onder voor een ander. Met touwtjespringen – iets wat Engelhart in haar jeugd veel deed op school - maak ik bijvoorbeeld gemakkelijker een dubbel dan de jongeren. Bovendien houdt het je soepel én jong. Sterker nog, mijn man en ik vinden het gewoon verslavend.”

Peter en Jeannette