Afbeelding
Centrum Camino
Advertorial

Lichtjeswandeling door Schollebos voor bekendheid en verbinding

Algemeen 591 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Wat spreekt meer tot de verbeelding dan een lichtjeswandeling in het donker? Vooral als je dit samen doet met anderen. Om verbinding te creëren en meer bekendheid te krijgen organiseren Centrum Camino, Ondersteuningscentrum De IJssel en PATIO voor vrijdag 15 december een gezamenlijke lichtjeswandeling door het Schollebos. Je kunt je nu aanmelden om mee te wandelen.

De drie centra – waar mensen die leven met kanker, hun naasten en nabestaanden terecht kunnen voor ondersteuning, contact met lotgenoten en ontspannende activiteiten - organiseren de wandeling in samenwerking met VitaMotionNow, een organisatie die mensen van alle leeftijden helpt om fit en gezond te blijven. Daarbij speelt vooral het sociale karakter van de wandelactiviteiten een belangrijke rol. De lichtjeswandeling begint op het centrale kerstplein op parkeerterrein P2 achter het pannenkoekenhuis aan de Bermweg in het Schollebos in Capelle aan den IJssel. Vanaf 19.00 uur kun je inlopen, de wandeling start om 19.30 uur.

“De route die we gaan wandelen is ongeveer vijf kilometer lang”, vertelt Eef Zondervan van Centrum Camino. Om er direct aan toe te voegen: “Mocht je dit fysiek niet vol kunnen houden, dan is er ook een kortere versie mogelijk.”
De route door het bos is sfeervol verlicht. “Tijdens de wandeling zijn verschillende locaties voorzien van extra lichtjes en kun je ter plekke genieten van een mooie voordracht of sfeervolle muziek.” Aan het einde van de route kun je bij terugkomst op het kerstplein - dat speciaal is aangekleed met kerstbomen en partytenten - genieten van warme chocolademelk of glühwein en iets lekkers. Ook staan er kraampjes van de deelnemende inloopcentra waar je kennis kunt maken en meer informatie kunt krijgen over hun activiteiten.

Ondersteuningscentrum De IJssel organiseerde al eerder jaarlijks rond kerst een eigen lichtjeswandeling. Zo ontstond het idee om dit met de drie centra gezamenlijk te doen in het Schollebos of in het Loetbos bij Krimpen aan de IJssel. Die laatste viel af omdat de afstand net iets te groot was voor de doelgroep, dus werd gekozen voor het Schollebos. “We willen met het organiseren van de lichtjeswandeling voor meer bekendheid en verbinding tussen de centra zorgen”, benadrukt Zondervan. “Er is nog altijd een grote groep mensen die onze centra niet kent of nauwelijks weet wat we precies doen. Daar willen we met deze wandeling verandering in brengen.”

Iedereen mag meewandelen, ongeacht leeftijd of woonplaats. Deelname kost 7,50 euro. Je mag uiteraard meer doneren, maar dat is geheel vrijblijvend. Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee. Met de opbrengst worden de kosten van het evenement gedekt en het restant wordt gebruikt om nieuwe evenementen te organiseren. Inschrijven kan via de speciale website: https://samenvoorlevenmetkanker.nl/ of door de QR-code te scannen die bij dit artikel is geplaatst.

Afbeelding