Onder water kwam het aan op teamwork en vertrouwen in elkaar. (foto: pr)
Onder water kwam het aan op teamwork en vertrouwen in elkaar. (foto: pr)

BRAinS-jeugd puzzelt en ontwart knopen bij Potvis

Algemeen 316 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Nieuwerkerkse OnderwatersportVereniging (NOV) Potvis opende vorige maand in samenwerking met BRAinS twee keer ’s avonds haar deuren voor een onderwateravontuur voor twintig leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Het BRAinS-programma biedt kinderen buiten schooltijd de kans om kennis te maken met diverse activiteiten op het gebied van sport, kunst, cultuur en welzijn. Tijdens de avonden bij NOV Potvis kreeg de jeugd de kans om de wereld van onderwatersport te ontdekken. Nadat de belangrijkste basisduikvaardigheden, zoals handsignalen, het klaren van de oren en het gebruik van het duikvest en de ademautomaat op de kant waren doorgenomen, doken de jongeren al snel naar de bodem van het Polderbad. Met een ervaren instructeur als buddy leerden ze om onder water te ‘zweven’, wat trimmen wordt genoemd. Daarna volgden spelletjes waarbij puzzels werden opgelost en knopen werden ontrafeld op de bodem van het zwembad. Dit niet alleen ter vermaak, maar volgens de onderwatersportvereniging ook om vertrouwd te raken met de omgeving en samenwerking te bevorderen.
De Potvis hoopt de jongeren van nu in de toekomst tegen te komen aan de waterkant bij de Grevelingen of de Oosterschelde.