Afbeelding

Leger des Heils collecteert voor buurthuiskamers

Algemeen 311 keer gelezen

Zuidplas - Nog tot en met zaterdag 2 december gaan vrijwilligers van het Leger des Heils langs de deuren om te collecteren voor hulp aan kwetsbare mensen.

De opbrengst is bestemd voor het buurwerk van het Leger des Heils. De organisatie heeft door heel Nederland zo’n honderddertig buurthuiskamers die bedoeld zijn voor iedereen in de directe omgeving. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding.

Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. Het overgrote deel van de buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties.

Naast de deur-tot-deurcollecte heeft het Leger des Heils een mogelijkheid gecreëerd om online collectant te worden. Voor meer informatie: www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger.