Afbeelding

Energietoeslag negen maanden beschikbaar

Algemeen 407 keer gelezen

Zuidplas - Inwoners van Zuidplas van 21 jaar en ouder die niet automatisch de energietoeslag 2023 hebben gekregen, kunnen die tot en met 31 augustus 2024 zelf aanvragen. De energietoeslag is 1300 euro.

Al bijna duizend mensen kregen de toeslag automatisch, bijvoorbeeld omdat zij een uitkering hebben of de toeslag in 2022 ook kregen en nu weer aan de voorwaarden voldoen.

De aanvrager moet huurder of eigenaar van een woning zijn, een energiecontract en een laag inkomen hebben. Hoe laag dat inkomen moet zijn, welke voorwaarden er verder zijn en het aanvraagformulier staan op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag.

Wethouder Jan Willem Schuurman noemt het belangrijk dat iedereen die recht heeft op de toeslag, de kans krijgt die ook aan te vragen. “Wacht niet tot u een hoge afrekening voor energie heeft. Vraag de energietoeslag nu aan en gebruik het geld bewust voor de energierekening en voorkom in de kou zitten.”

Hulp
Wie hulp kan gebruiken bij het invullen van het formulier, kan terecht bij de Postkamer van Stichting ZO! De adressen van de inloopspreekuren in Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen zijn te vinden op www.stzo.nl/postkamer.