'Dans me', een vertaling van een song van Leonard Cohen was een van de nummers op het repertoire van De Woef.
'Dans me', een vertaling van een song van Leonard Cohen was een van de nummers op het repertoire van De Woef. (foto: Anneke Albers)

Muziek en (volks)verhalen bij Moordrechtse buren

Algemeen 322 keer gelezen

Moordrecht - ‘You are my sunshine, my only sunshine, you make me happy when skies are gray’, zong De Woef zondag in de ‘opkamer’ van het monumentale woonhuis aan het Westeinde, dat de bewoners ervan voor Gluren bij de Buren openstelden. De lucht was inderdaad grijs, en de bezoekers van de vijf Moordrechtse locaties van het huiskamerfestival leken happy te worden van wat er op de podia gebeurde. 

De Woef - Hans op gitaar, Marjanne op ukelele - zong vrolijke, gevoelige en meezingliedjes. Zeven glurenden, de gastvrouw en gastheer, en de onverstoorbare huiskat en -hond, konden het optreden van 13.30 uur wel waarderen.

Verhalenverteller Peter Lems, die even verderop neerstreek, moest het in een decor van amethisten, schalen en maskers van De Gaafste Winkel, zonder zijn begeleidende jonge fluitisten stellen, maar het deerde de toehoorders niet. Lems was goed bij stem en bracht met veel expressie de dierenverhalen van Toon Tellegen, het hertaalde Russische volksverhaal over Varenka en het lollige ‘schoenen zonder voeten’ voor het publiek tot leven. Bij zijn laatste optreden waren alle stoelen bezet.
Op nog drie locaties was het drie keer daags feest - de gratis concertjes vonden plaats tussen 12.00 en 17.00 uur - met muziek van A. Piazolla, Loud Wednesdays en Jenny & Friends.

De vrijwillige bijdragen die het publiek cash in een bus of met QR-code doneerden, zijn een kleine bijdrage voor het organiseren van een vervolg op ‘Gluren bij de Buren’. Niet alleen Moordrechtenaren, maar ook Nieuwerkerkers, Zevenhuizenaren en Moerkapellenaren zetten dan hopelijk hun deuren open voor artiesten van velerlei pluimage. De Woef verklapte dat het zomerfestival ‘Struinen in de tuinen’ gaat heten en plaatsvindt op zondag 30 juni.