Afbeelding
Paul van Baardwijk

A12 richting Utrecht in juni vaak dicht

Algemeen 607 keer gelezen

Regio - Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om van 2 juni tot 1 juli waar mogelijk de A12 te mijden en stelt daarvoor een beloning in het vooruitzicht. De A12 krijgt tussen Nieuwerbrug en knooppunt Oudenrijn richting Utrecht onder andere nieuw asfalt; daardoor zijn op elf doordeweekse dagen minder rijstroken beschikbaar tussen Nieuwerbrug/Harmelen tot aan De Meern en is de weg tien nachten en vier weekenden helemaal dicht vanaf Moordrecht.

In de weekenden 7 tot 10 juni, 14 tot 17 juni, 21 tot 24 juni en 28 juni tot 1 juli wordt de A12 afgesloten van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Het gedeelte tussen oprit Gouda en afrit Reeuwijk blijft dan open. Daarnaast zijn er tien nachtafsluitingen.

Extra reistijd
Op de doordeweekse dagen dat er maar twee van de vier rijstroken beschikbaar zijn, geldt een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan een uur, volgens Rijkswaterstaat, die met punten voor kortingsvouchers de vaste weggebruiker beloont die ervoor kiest om niet in de file aan te sluiten en anders te reizen of thuis te blijven. Weggebruikers kunnen zich aanmelden voor de Slim Reizen challenge via de Dumoco+-app.

De A12 krijgt stiller asfalt en er wordt gewerkt aan viaducten, voegovergangen en vangrails. De hele planning staat op rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht (zoek op A12).