Logo hartvanzuidplas.nl
Een beeld van Ria Graveland; een van de vijftien kunstenaars die dit jaar voor het eerst exposeren op het Leefgoed.
Een beeld van Ria Graveland; een van de vijftien kunstenaars die dit jaar voor het eerst exposeren op het Leefgoed.

Beelden hangen, staan en drijven de hele zomer bij De Olifant

  •   111 keer gelezen   Cultuur

Nieuwerkerk aan den IJssel/Ver-Hitland - Zestien beeldend kunstenaars nemen deel aan de Beeldentuin 2019 die zondag 12 mei wordt geopend op Leefgoed de Olifant op Ver-Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. De organisatoren beloven veel variatie: het geëxposeerde werk varieert van conceptueel tot realistisch en de presentatie is divers: "Het hangt, staat en drijft."

De kunstenaars komen uit het hele land, maar de meesten uit de regio. Organisatoren Bart Belonje en Ariann Kraaijeveld noemen het een uitdaging om de lat elk jaar hoger te leggen en daarmee bezoekers uit te dagen terug te komen. Kraaijeveld: "We willen een breed publiek benaderen, daarom hebben we ervoor gezorgd dat er veel variatie is. Ook het materiaalgebruik is zeer divers, van hout en keramiek tot stof, metaal en kunststof. Alleen Ineke van Dijk, die bekend is van monumentaal werk in publieke ruimtes, heeft eerder deelgenomen. De overige vijftien kunstenaars zijn nieuw op Leefgoed de Olifant.

De laatste tentoonstellingsdag valt samen met het weekend van Open Monumentendag op zondag 15 september. Stichting Leefgoed de Olifant koos er om meerdere redenen voor om de tentoonstelling langer te laten duren dan de zes weken van vorige jaren. Niet alleen om het publiek langer in de gelegenheid te stellen te komen kijken, maar ook omdat het veel werk is om het allemaal voor te bereiden en in te richten. "Zonde van zoveel inspanningen voor zo'n korte periode", meent organisator Bart Belonje, die er als vrijwilliger zijn handen vol aan heeft. "De kunstenaars zijn er ook blij mee, want de kans dat hun werk verkocht wordt, is groter." Bezoekers krijgen een folder met de titels van de kunstwerken en contactinformatie van de kunstenaars.
Nieuw dit jaar zijn de meet-and-greet's op 19 mei, 16 juni en 8 september van 15.00 tot 17.00 uur. Op de gratis bijeenkomsten vertellen de kunstenaars over hun visie of werkwijze.

Ook zondag 12 mei zijn de makers in de Beeldentuin, die vanaf 16.00 uur open is. Voor meer informatie: Leefgoed.nl.

Meer berichten