Aan de hand van de plaat en de website van de fotograaf kunnen leerkrachten zelf een lesprogramma maken.
Aan de hand van de plaat en de website van de fotograaf kunnen leerkrachten zelf een lesprogramma maken.

Cultuurprijswinnaar maakt educatieve schoolplaat

Cultuur 157 keer gelezen

Zuidplas - De Nieuwerkerkse fotograaf Marlonneke Willemsen die vorig jaar de Cultuurprijs van de gemeente Zuidplas won, biedt als tegenprestatie alle bassischolen in Zuidplas een schoolplaat aan. Het is een educatieve plaat waarop de eerste groei en ontwikkeling van dieren in stappen is te zien.

Aan de hand van de schoolplaat, in combinatie met haar website die via de beamer aan leerlingen in de klas kan worden getoond, kunnen leerkrachten zelf een lesprogramma maken. Wethouder cultuur en onderwijs Jan Verbeek is enthousiast. “Dit is een mooie nieuwe verbinding tussen cultuur en onderwijs.”

Met het winnen van de Cultuurprijs in 2019 ontving Willemsen een geldbedrag van 850 euro. Zoals iedere Cultuurprijswinnaar moest zij een bestemming bedenken die ten goede komt aan de samenleving van Zuidplas.

In de afgelopen jaren waren dit een gratis concert door Symphonieorkest Midden-Holland, een schilderij van Birgitta Sundström Jansdotter voor in het gemeentehuis en een voorstelling door Theater voor Iedereen.

Met de cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in het zonnetje die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente en Zuidplas ook cultureel op de kaart zet. Alle genomineerden krijgen een juryrapport. De winnaar ontvangt een uniek exemplaar van een speciaal vormgegeven object en mag het ter beschikking gestelde geldbedrag toewijzen aan een cultureel doel in de gemeente Zuidplas.

Genomineerden
Dit jaar wordt de Cultuurprijs voor de vijfde keer toegekend. De genomineerden zijn Stichting Molen Kortenoord in Nieuwerkerk, Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk en De Zevenhuizensche IJsclub. De jury van de Cultuurprijs is een onafhankelijke werkgroep, samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas.

De prijs wordt op 11 november aan de winnaar uitgereikt door wethouder Jan Verbeek.