Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Organisator Bart Belonje &lsquo;dirigeert&rsquo; een groot werk van Gjalt Blaauw naar zijn plek in de Beeldentuin.</p>

Organisator Bart Belonje ‘dirigeert’ een groot werk van Gjalt Blaauw naar zijn plek in de Beeldentuin.

Nieuwerkerkse beeldentuin vanaf zondag open

  •   keer gelezen   Cultuur

Nieuwerkerk aan den IJssel - De voorbereidingen voor de jaarlijkse Beeldentuin op Leefgoed de Olifant aan de Nieuwerkerkse Groenendijk zijn in volle gang. De vaste collectie kunstobjecten heeft een schoonmaakbeurt gekregen. Deze week worden de laatste grote objecten geplaatst, zodat de tuin zondag 9 mei open kan.

Bart Belonje en Ariann Kraaijeveld hebben acht nieuwe gerenommeerde kunstenaars bereid gevonden mee te werken aan de tentoonstelling, die tot 31 oktober gaat duren. 

Naast de standaardcollectie zijn dit jaar objecten te zien van Gjalt Blaauw, Petra Boshart, Hendrike Huijsmans, Raph Janssen, Wilfrie Linssen, Anton Vrede, Fredy E. Wubben en Jeroen Jacobs.

De groeninrichting op het Leefgoed, dat vorig jaar de Cultuurprijs van de gemeente Zuidplas won, heeft een metamorfose ondergaan. Sommige bomen moesten verdwijnen om plaats te maken voor andere, inheemse soorten. Nieuwe hoogstamfruitbomen zijn geplant achter het rijksmonument. Het grote grasveld van de Beeldentuin moet kansen geven aan inheemse grassen, kruiden en bloemen.

Voorproefje
Een voorproefje van de nieuwe expositie is te zien op de website. De Beeldentuin kan op 9 mei en daarna elke woensdag tot en met zondag gratis worden bezocht van 10.00 tot 18.00 uur.

Non-profit Stichting Leefgoed de Olifant organiseert ook andere activiteiten, met als doel het Leefgoed met onder meer rijksmonument Steenoven de Olifant in stand te houden. Zo vertolken op 15 en 29 mei acteurs van Altstadt Rotterdam op het Leefgoed fragmenten uit Shakespeare-stukken. 

Meer berichten