TVI brengt het verhaal van drie generaties, met als thema verleden, heden en toekomst.
TVI brengt het verhaal van drie generaties, met als thema verleden, heden en toekomst.

Thatervoorstelling over 60 jaar Molukkers in Moordrecht

Cultuur 802 keer gelezen

Moordrecht - Een van de voorstellingen die het Moordrechtse Theater Voor Iedereen (TVI) dit jaar op de planken brengt, is ‘Kijk, kijk, een trap naar boven’  in het kader van 60 jaar Molukkers in Moordrecht. De repetities voor de opvoering in de Dorpskerk van Moordrecht op 17 en 18 juni, zijn begonnen.

De voorstelling doet herinneren aan het moment dat de nieuwe Molukse bewoners in de Moordrechtse wijk kwamen wonen in de jaren 60. Zij zagen voor het eerst een trap naar de slaapkamers boven. TVI brengt het verhaal van drie generaties, met als thema verleden, heden en toekomst. In het stuk gaat het over de normen en waarden die de Molukkers van huis uit hebben meegekregen en de confrontatie met de Nederlandse normen en waarden. Politieke, maatschappelijke en kerkelijke gebeurtenissen worden niet onderbelicht gelaten.
Het verdriet, de pijn en andere emoties die er zijn door het feit dat de eerste generatie Molukkers niet heeft kunnen terugkeren naar haar land, krijgen een plek in de productie. “Theater is een mooie manier om verschillende thema’s bespreekbaar te maken en mensen soms een spiegel voor te houden”, stelt TVI.
Op de scholen in Zuidplas start een project over de Molukse gemeenschap en op 17 juni wordt een schoolvoorstelling gespeeld. Voor de overige voorstellingen zijn kaarten te bestellen via www.theatervooriedereen.nl.