Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Met zijn schilderij &#39;Avond; De rode boom&#39; brak Mondriaan volgens kenners voorgoed met zijn naturalistische stijl.</p>

Met zijn schilderij 'Avond; De rode boom' brak Mondriaan volgens kenners voorgoed met zijn naturalistische stijl.

Lezing over Mondriaans weg naar abstractie

  •   keer gelezen   Cultuur

Zevenhuizen - Piet Mondriaan legde in zijn leven - dat dit jaar 150 jaar geleden in Amersfoort begon en in 1944 eindigde - een consequente weg af naar abstractie. Henk Wassink volgde Mondriaans oeuvre vanaf diens jeugd, met name in Winterswijk, tot en met diens laatste werk in New York. Op 10 mei houdt Wassink er tussen 20.00 en 22.00 uur een lezing over in Dorpshuis Swanla.

Wassink is van mening dat de viering van Mondriaans 150ste geboortedag niet alleen aan Amersfoort voorbehouden hoeft te zijn. Hij stelde speciaal de lezing ‘150 jaar Mondriaan’ samen, waarin hij ook aandacht besteedt aan de vraag hoe horizontaal en verticaal klinken in muziek.
Inschrijven voor de lezing kan via sbkzuidplas@gmail.com. Entree: 10 euro (te voldoen op bankrekening NL85RABO0316 1614 89 t.n.v. stichting Beeldende Kunst Zuidplas o.v.v. naam en ‘Lezing Mondriaan’) Vrienden van SBKZ betalen 5 euro.

Meer berichten