Het 'schoenmakershoekje' in de nieuwe expositie met voorwerpen en foto's van winkeliers en andere middenstanders.
Het 'schoenmakershoekje' in de nieuwe expositie met voorwerpen en foto's van winkeliers en andere middenstanders.

Snoepjes en oude koetsen op Monumentendag Moordrecht

Cultuur

Moordrecht - In Moordrecht wordt Open Monumentendag zaterdag 10 september gevierd met activiteiten in en rond Oudheidkamer Het Weeshuis aan het Westeinde en een carillonconcert om 14.00 uur in de Dorpskerk.

In de oudheidkamer is vanaf zaterdag een nieuwe nostalgische tentoonstelling te bezichtigen met voorwerpen en foto’s van Moordrechtse winkeliers en andere middenstanders. Kinderen kunnen er snoepjes kopen die ze zelf mogen afwegen op een oude weegschaal. De oudheidkamer is geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.
Rond 15.10 uur maken de paarden van de IJsselsteentjes Koetsrit even een stop op de dijk. Hoeveel passagiers (opstappunt Kortenoord in Nieuwerkerk) kunnen meerijden, hangt af van de opkomst van koetsen.
Meer informatie over de historische koetsrit over de negenhonderd jaar oude tolweg langs de Hollandsche IJssel is te vinden op www.hetcommissarishuys.nl/gouda750-ijsselsteentjes-koetsrit..

Op 8 oktober is de volgende openstelling van de oudheidkamer (zoals elke tweede zaterdag van de maand) van 13.30 uur tot 16.30 uur. Adres: Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht (ingang achterom).