De wieken van de Bovenmolen van de Tweemanspolder staan in de rouwstand. Opname jaren 60. (foto: Oud Zevenhuizen/Moerkapelle)
De wieken van de Bovenmolen van de Tweemanspolder staan in de rouwstand. Opname jaren 60. (foto: Oud Zevenhuizen/Moerkapelle)

Ons Verleden pronkt met molens en historische kiekjes

Cultuur 249 keer gelezen

Zevenhuizen - De musea Ons Verleden en Ons Molenverleden openen zaterdag 26 november van 13.30 tot 16.00 uur de deuren voor geïnteresseerden in de lokale geschiedenis.

Op de benedenverdieping wordt de geschiedenis van Zevenhuizen, Moerkapelle en Oud Verlaat zichtbaar in geschriften maar vooral op vele foto’s.
Voor de laatste keer is de expositie naar aanleiding van het 25-jarig bestaan te bezoeken. Het onlangs verschenen boerderijenboek is deze middag verkrijgbaar.

Een verdieping hoger besteedt Ons Molenverleden deze maand bijzondere aandacht aan de geschiedenis van de windmolen. Zo zal in de filmzaal en weinig bekende Nederlandstalige film (25 minuten) over de geschiedenis van de windmolen te zien. De film draait continu en belangstellenden kunnen elk moment instappen. Voor de liefhebbers: de molenbibliotheek is verrijkt met een aantal nieuwe boeken.

Vrijwilligers beantwoorden vragen en ook voor voorouderonderzoek zijn experts aanwezig.

De musea aan de Tweemanspolder 15 zijn gratis toegankelijk. Er is een traplift aanwezig.