In april en mei speelt Zorgeloos de musical 'Groener Gras'. (foto: pr)
In april en mei speelt Zorgeloos de musical 'Groener Gras'. (foto: pr)
Advertorial

Musicalgroep Zorgeloos speelt voorstelling ‘Groener Gras’

Cultuur 285 keer gelezen

Musicalgroep Zorgeloos is in 2010 ontstaan vanuit zorgorganisatie de Zellingen ter gelegenheid van het 12,5-jarig bestaan. Tijdens een feestje voor en door medewerkers werd een musical opgevoerd. Dat beviel zo goed, dat de groep inmiddels elk jaar een zelfgeschreven en geregisseerde musical speelt in woonzorgcentra in Nieuwerkerk aan den IJssel, Krimpen en Capelle. In april en mei speelt Zorgeloos de voorstelling ‘Groener Gras’. 

Groener Gras vertelt het verhaal van een ondernemersgezin op stand dat gewend is aan verre, luxe vakanties. Na een faillissement vertrekt het gezin noodgedwongen naar een camping. Of dat een succes is? Gelukkig loopt elke musical van Zorgeloos goed af. 

Petra Ponsen, CVA-verpleegkundige bij thuiszorg de Zellingen is samen met scriptschrijver en regisseur Ineke Kalkman een van de drijvende krachten achter de musicalgroep. “Het verzorgen van een leuke, zorgeloze avond voor onze bewoners en cliënten van de thuiszorg staat voorop”, vertelt ze enthousiast. “Sommige bewoners kunnen misschien niet alles meer doorgronden, maar zo hebben ze toch een leuke avond.”

Zorgeloos bestaat uit een hechte, vaste kern vrijwilligers die alles zelf regelt. De meeste leden van het team zijn werkzaam (geweest) voor Zellingen of zijn er vrijwilliger. Ze dien alles zelf. “Van het script en het decor, tot het geluid, de techniek en de make-up. We krijgen ook financiële ondersteuning van sponsoren. Zo kunnen we de kosten van een kaartje laag houden.”

Momenteel bestaat de groep uit elf spelers en een ondersteunend team van negen personen dat voor en achter de schermen actief is. “In september beginnen we meestal met oefenen”, licht Ponsen toe. “In april en mei spelen we in verschillende woonzorgcentra zoals de Meander, de Vijverhof, Rijckehove, IJsselzicht en Crimpenersteijn. We sluiten af met twee voorstellingen in Theater de Tuijter.” Kaarten kosten tien euro, inclusief koffie/thee met iets lekkers, en zijn te bestellen via Willeke van Bruggen: willeke.vanbruggen@zellingen.nl