Werk van Maria Roosen. (foto: pr)
Werk van Maria Roosen. (foto: pr)

Vrouwen op de barricaden in de schijnwerpers in Swanla

Cultuur 352 keer gelezen

Zevenhuizen - Vrouwen die de barricaden op gaan, nieuwe werkvelden betreden of meesterwerken scheppen en tornen aan de ideeën van wat typisch ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is; bijzondere vrouwen in de kunst staan in de schijnwerpers in de lezing van Carina Mathot op 14 mei in Dorpshuis Swanla.

De lezing, georganiseerd door Stichting Beeldende Kunst Zuidplas, visualiseert het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen in de beeldende kunst vanaf begin twintigste eeuw. Zowel tweedimensionale kunst zoals schilderkunst, collage en fotografie, als driedimensionale kunst als textiel en glaskunst en architectuur worden belicht. Aan de orde komen onder anderen kunstschilder Paula Rego, architect Zaha Hadid, architect Francine Houben en kunstenaar Maria Roosen.

Inschrijven voor de lezing, die duurt van 20.00 tot 22.00 uur kan via sbkzuidplas@gmail.com met vermelding van Lezing 14 mei. Betaling (Vrienden 5 euro, overige belangstellenden 12 euro) op rekening NL85RABO 0316 1614 89 o.v.v. Lezing 14 mei.
Ook op de avond van de lezing kunnen toegangskaarten aan de zaal - via betaling per pin - worden aangeschaft.