Logo hartvanzuidplas.nl
Een aantal van de nieuwe budgetmaatjes van Welzijn Zuidplas.
Een aantal van de nieuwe budgetmaatjes van Welzijn Zuidplas. (Foto: pr)

Zestien budgetmaatjes erbij voor hulp bij administratie

  •   keer gelezen   Financieel

Zuidplas - Na een training heeft Welzijn Zuidplas Raad en Daad vorige week zestien nieuwe budgetmaatjes mogen verwelkomen. Na twee bijeenkomsten en de Nibud e-learning ‘Helpen bij de thuisadministratie’ zijn zij klaar om hulp te bieden aan inwoners van Zuidplas.

Wanneer het door een inkomensdaling moeilijk is om rond te komen of om alle rekeningen te kunnen betalen, is het van groot belang dat er snel een overzicht komt van de inkomsten en uitgaven en een financieel plan wordt opgesteld. Daar kunnen de in totaal ruim veertig budgetmaatjes bij helpen.

Naast de budgetmaatjes zijn er ook nog tien vrijwilligers voor de Postkamer, waar inwoners vragen kunnen stellen over en hulp kunnen krijgen bij het invullen van formulieren, voor het aanvragen van toeslagen en uitkeringen bijvoorbeeld. De Postkamer heeft inloopspreekuren en vestigingen in Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht. 

Vragen kunnen worden gesteld tijdens het telefonisch spreekuur (via 06-14417050) op maandag van 12.00 tot 14.00 uur en donderdag van 9.00 tot 11.00 uur of via raadendaad@welzijnzuidplas.nl

Meer berichten