Sneller hulp bij beginnende schulden
Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Sneller hulp bij beginnende schulden

  •   keer gelezen   Financieel

Zuidplas - De gemeente gaat mensen bij beginnende schulden sneller hulp bieden. Dat kan doordat de gemeente van woningverhuurder, zorgverzekeraar, energiebedrijf of waterbedrijf een bericht krijgt als iemand betaalachterstanden heeft.

De wet gemeentelijke schuldhulpverlening is op 1 januari aangepast. Als een bedrijf of instantie geen oplossing kan vinden voor een betalingsachterstand van een inwoner, gaat er een bericht naar de gemeente. 

Medewerkers van de gemeente gaan vervolgens persoonlijk langs om de helpende hand te bieden. In een gesprek wordt gekeken naar de situatie en hoe die het beste aan te pakken. Ook kan de gemeente ervoor kiezen om een brief te sturen, met daarin de oproep om een afspraak te maken.

“Het is heel belangrijk dat er sneller hulp aangeboden kan worden bij beginnende schulden”, vindt wethouder werk en inkomen Jan Willem Schuurman. “Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze wilden dat ze eerder aan de bel hadden getrokken. Hopelijk zorgt deze uitgestoken hand ervoor dat we samen eerder de situatie onder controle kunnen krijgen. Voor de persoon zelf, maar ook voor hun omgeving.”

Meer berichten