Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De foto die vermoedelijk op 9 mei 1945 is gemaakt, toen Engelse bevrijders onder grote belangstelling op de rijksweg stonden.&nbsp;</p>

De foto die vermoedelijk op 9 mei 1945 is gemaakt, toen Engelse bevrijders onder grote belangstelling op de rijksweg stonden. 

Wie gingen er met de bevrijders op de foto?

  •   keer gelezen   Historie

Nieuwerkerk aan den IJssel - De Historische Vereniging Nieuwerkerk roept de hulp in van lezers om erachter te komen wie de foto nam die waarschijnlijk is gemaakt op 9 mei 1945, toen een colonne Engelse voertuigen een tijdje stilstond op de rijksweg.

Vooral Nieuwerkerkse jeugd was erbij aanwezig, toen de bevrijders voor het eerst in de buurt van het dorp waren en poseerden voor de foto. 

Het is de vereniging niet alleen onduidelijk wie de foto heeft gemaakt, maar ook wie er op de foto staan. Alleen van Gijs Dekker (rechts, met pet) is bekend dat hij op de gevoelige plaat is vastgelegd.

Wie meer over deze foto weet, wordt verzocht contact op te nemen met Johan Knoester, bestuurslid van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel, via 0180-315896 of johanknoester1@gmail.com.

Meer berichten