Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Een van foto&#39;s uit de beeldbank: bushalte 175 van Zuid West Nederland bij Hotel Vos in 1995.</p>

Een van foto's uit de beeldbank: bushalte 175 van Zuid West Nederland bij Hotel Vos in 1995.

Online Zevenhuizen, Moerkapelle en Oud Verlaat bewonderen op 7500 plaatjes

  •   keer gelezen   Historie

Zevenhuizen - De beeldbank van Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle is deze maand het aantal van 7500 online te bewonderen foto’s gepasseerd; en dat aantal blijft groeien.

In deze tijd van alweer een lockdown vanwege Covid-19, is een fysiek bezoek aan het historisch centrum Ons Verleden dan misschien minder gemakkelijk, op de computer is vanuit huis wel een deel van de fotocollectie van de stichting te bekijken via www.beeldbankoudzevenhuizenmoerkapelle.nl.

De ‘plaatjesbank’ telt vele categorieën: dorpsgezichten, gebouwen, portretfoto’s, groepsfoto’s (klassen, voetbalteams, zangkoren) en vele tijdsbeelden: foto’s van begin twintigste eeuw,  de Tweede Wereldoorlog maar ook recente gebeurtenissen zijn terug te zien.

Foto’s van recentere gebeurtenissen komen deels uit het Hart van Holland. De uitgaven zijn gedigitaliseerd en te bekijken via de site van het Streekarchief (www.samh.nl). Een tweetal vrijwilligers heeft de afgelopen maanden uitgezocht welke foto in welke krant heeft gestaan. De verwijzing naar de krant is toegevoegd aan de fotobeschrijving, zodat via de site van het streekarchief het bijbehorende artikel kan worden opgezocht. Zodra het historisch centrum open mag (elke laatste zaterdagmiddag van de maand) staan vrijwilligers paraat om te helpen bij het zoeken naar specifieke informatie.  

Foto’s van lezers
De komende jaren blijft de verzameling foto’s maandelijks groeien. De stichting ontvangt nog steeds graag (oude) foto’s, zowel in print als digitaal, die lezers in bezit hebben.

Meer berichten