Een foto van IJsclub Moerkapelle uit circa 1970. (foto: pr)
Een foto van IJsclub Moerkapelle uit circa 1970. (foto: pr)

Molens en verenigingen staan te kijk in musea Ons Verleden

Historie

Zevenhuizen - Molenliteratuur, molenfilms en molenplaatjes zijn zaterdag 30 juli (weer) te bewonderen in Ons Verleden op de bovenverdieping. Beneden staan verenigingen uit Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen centraal. Iedereen is welkom van 13.30 tot 16.00 uur. De toegang is vrij.

Naast informatie over de molens, is er veel aandacht voor de bewoners. Bijvoorbeeld die van de zuidelijke Middenmolen van de Eendragtspolder onder Zevenhuizen. Abraham van der Knaap woonde er van 1888 tot 1927. In dat jaar nam een mechanisch gemaal de taak van de molen over. Eerder werd de molen bemalen door onder andere de geslachten Breedveld en Karreman.

Clubs

De reguliere collecte is deze maanden aangevuld met voorwerpen en foto’s van verenigingen. Sommige bestaan nog steeds. De curatoren hebben uit eigen collectie een nieuwe tentoonstelling samengesteld met attributen en foto’s van sport- en muziekverenigingen, maar ook carnavalsverenigingen, duivensportclubs en schaakverenigingen.

De musea aan de Tweemanspolder 15, waar ook geholpen wordt met voorouderonderzoek, zijn in augustus ook elke maandag open van 9.00 tot 12.00 uur.