Na elk liedje uit de kinderhitlijst lieten de Zevenhuizense leerlingen een 'doelpuntapplaus' horen.
Na elk liedje uit de kinderhitlijst lieten de Zevenhuizense leerlingen een 'doelpuntapplaus' horen. Foto en tekst: Judith Rikken

Basisscholieren uit Zevenhuizen in jubileumuitzending Zapp Kids Top 20

Human Interest 1.975 keer gelezen

Zevenhuizen - Leerlingen van basisscholen 't Reigerbos, de Eendragt en de Nessevliet vierden dinsdag 3 maart het feestje van de 750ste uitzending van de Zapp Kids Top 20 mee in Theater Swanla in Zevenhuizen. "Wees lekker uitbundig en een beetje brutaal, als je zaterdag leuk in beeld wilt zijn", drukte publieksbegeleider Ben de kinderen op het hart.

Met drie groepen van 't Reigerbos en presentatrice Stephanie van der Eer zijn 's ochtends - nadat de kinderen eerst op school waren 'overvallen' - opnamen gemaakt.

Publieksbegeleider Ben leerde de meute de fijne kneepjes van het klappen, springen, juichen en 'shinen naar de camera', waarna werd meegezongen met en gedanst op enkele nummers uit de kinderhitlijst.

Met leerlingen Loek en Evi werd de jongens-tegen-de-meidenquiz gespeeld, waarin na de tweede van in totaal drie vragen - 'Waar woont Kim-Lian van der Meij tegenwoordig?' - de stand gelijk was.

Van der Meij zelf was - als eerste presentatrice van het programma dat al 17 jaar op de buis is - zelf ook naar Zevenhuizen afgereisd om het feestje mee te vieren.

Het resultaat van de opnamen is zaterdagochtend 7 maart te zien, om 8.15 uur op NPO 3.