Logo hartvanzuidplas.nl
Een van de foto's uit het project Development.
Een van de foto's uit het project Development. (Foto: Marlonneke Willemsen © animalpicture)

Fotoproject Zuidplas van start in steenovens

  •   71 keer gelezen   Human Interest

Zuidplas - Ter gelegenheid van 10 jaar Zuidplas organiseert de stichting Steenovens Klein Hitland een fotoproject voor jong en oud. De uitschrijvers van de wedstrijd zijn op zoek naar 'het mooie, bijzondere of misschien wel het heel gewone dat je deelt met je familie, buren, je collega’s of de mensen van de school of vereniging'. 

Fotograaf Marlonneke Willemsen, winnaar van de Cultuurprijs 2019, geeft vrijdag 3 april het startschot voor het fotoproject ‘Zuidplas bindt - Zuidplas verbindt’. Met haar project Development laat ze de groei en ontwikkeling van bijna veertig verschillende diersoorten zien.

Willemsen gaat onder andere in op haar visie op fotografie, hoe je een verhaal kunt vertellen met behulp van foto's en hoe het project tot stand is gekomen, zodat deelnemers aan het fotoproject nieuwe ideeën kunnen opdoen voor het maken van hun foto’s over Zuidplas.

Mogelijke onderwerpen zijn te vinden in de beleving van mensen onderweg, in wonen en werken, op wegen en water, bij sport en recreatie en bij historische plekken. De foto’s van situaties, objecten, of bijvoorbeeld uitzichten, moeten dit jaar gemaakt zijn. De inzendtermijn sluit op zaterdag 12 september.

Meedoen
Iedereen die in Zuidplas woont, werkt, recreëert, naar school of een vereniging gaat of er zomaar doorheen beweegt, kan meedoen. De (maximaal drie) foto's moeten voorzien zijn van een korte persoonlijke toelichting.

De inzendingen worden eerst geëxposeerd in de Steenovens Klein Hitland en gaan vervolgens naar Op Moer in Moerkapelle, Swanla in Zevenhuizen, de bibliotheek in Moordrecht en in het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Inschrijven via www.steenovenskleinhitland.nl.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!