Koks Nico Langbroek en Hans Nieuwpoort maken deel uit van de keukenploeg.
Koks Nico Langbroek en Hans Nieuwpoort maken deel uit van de keukenploeg.

Maal aan huis valt in de smaak

Human Interest 577 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Voor de eerste, en waarschijnlijk niet de laatste keer werden door De Cultuurkeuken bereide maaltijden zaterdag 28 maart aan huis bezorgd. Het leverde blije gezichten op en soms ook tranen in de ogen.

Eén keer per maand vindt De Cultuurkeuken van Welzijn Zuidplas plaats in jongerencentrum ‘t Blok; een avond gezellig uit eten voor mensen met een kleine beurs. 

Elke maand worden gerechten uit een andere wereldkeuken bereid. Met alle maatregelen rondom het coronavirus kon het etentje niet doorgaan op de gebruikelijke locatie, maar werd gekozen voor thuisbezorging.

120 personen op 47 adressen
Waar normaal gesproken maandelijks zo'n twintig gasten tegen betaling van drie euro aanschuiven aan het diner, kookten de hobbykoks deze keer voor 120 personen, die thuis op 47 verschillende adressen de maaltijd kregen bezorgd door leden van Rotaryclub Zuidplas.

De doelgroep was voor deze editie verbreed met mensen die een hart onder de riem in deze periode wel kunnen gebruiken.

De adressen werden onder andere verzameld door de sociaal makelaar van Welzijn Zuidplas.

Tranen van geluk
De bezorgers konden de vrijwilligers en koks, die dagen bezig waren geweest met de voorbereidingen, melden dat mensen verheugd reageerden, sommigen met tranen in de ogen, maar dat ze vooral veel blije gezichten hadden gezien.

Met de verlenging van de coronamaatregelen die dinsdag is aangekondigd, krijgt 'De Cultuurkeuken aan huis' hoogstwaarschijnlijk een vervolg.


* Wilt u graag uw mening geven? Word dan lid van ons burgerpanel TipZuidplas.