Logo hartvanzuidplas.nl
Het springkussen stond klaar in Moerkapelle.
Het springkussen stond klaar in Moerkapelle. (Foto: Judith Rikken)

Vakantiepret dicht bij huis toch van start

  •   34 keer gelezen   Human Interest

Moerkapelle - Tóch nog een Jeugdvakantieweek, in Moerkapelle, Zevenhuizen en Moordrecht deze week, nadat die aanvankelijk door de coronamaatregelen te gronde leek te gaan. Het festijn begon maandag in Moerkapelle met een stormbaan en springkussen, knutselactiviteiten, poppentheater en een freestyle-voetbalshow.

Wethouder Jan Verbeek opende de week tijdens het poppentheater maandagmiddag van Poppen en Meer. In de ochtend hadden veel kinderen, van de bso, maar ook gewoon uit het dorp, al gebruik gemaakt van de opgestelde opblaasbare attracties op het plein voor het dorpshuis.

Dat gewoon aanwaaien er deze keer niet bij is en er gereserveerd moet worden, leek de pret maandag niet te drukken. Volgens een medewerker van de bso kwamen op de pleinactiviteiten bij Op Moer meer kinderen af dan vorig jaar. "Maar toen was het aan het eind van de week en meer dan dertig graden."

Dinsdag was de gymzaal bij de scholen in het centrum van Zevenhuizen het decor van de vakantieactiviteiten. Kinderen die een obstakel niet snel uit de weg gaan, leerden er freerun-trucjes. Woensdag kan in Zevenhuizen worden gebasketbald en in Moordrecht staan voetbal, trefbal, hockey en meer op het programma bij de sport-en-spel-instuif op het Cruyff Court.

Naast dat veld worden vrijdag fotolijstjes, vogelhuisjes en andere dingen geknutseld. De Jeugdvakantieweek eindigt vrijdagavond met een zwemdisco met dj Rens, in zwembad De Koornmolen in Zevenhuizen.

In Nieuwerkerk wordt de Jeugdvakantieweek traditiegetrouw in de laatste week van de zomervakantie gehouden.

Meer berichten