Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: pr

Lotenverkoop van start bij zomerlunch Zonnebloem

  •   keer gelezen   Human Interest

Nieuwerkerk aan den IJssel - Voor het eerst sinds februari gingen de deelnemers van de Zonnebloem afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel er half juli weer op uit. Ze genoten onder de zon die afwisselend scheen en weer verdween, van de jaarlijkse zomerlunch.

In de afgelopen coronamaanden hebben de Zonnebloemvrijwilligers de deelnemers regelmatig gebeld, bezocht en geholpen met het doen van boodschappen. Ook verraste de afdeling de deelnemers regelmatig met aardigheidjes. Weer eens een activiteit op locatie werd door de meeste deelnemers erg op prijs gesteld, al moest op het terras anderhalve meter afstand van elkaar worden gehouden en ging het restaurantbezoek gepaard met de verstrekking van een mondkapje, een flesje handgel en desinfecterende handdoekjes.

Wethouder Jan Verbeek gaf voor de lunch het startsein van de Zonnebloemloterij door een volledig boekje namens het college te kopen. Hij blikte ook terug op veertig jaar geleden, toen de afdeling Nieuwerkerk van de Zonnebloem van start ging.

Voordat de gerechten op tafel verschenen, werden al veel loten gekocht. Van de opbrengst worden activiteiten als de zomerlunch gefinancierd. Van elk verkocht lot van 2 euro vloeit 1,50 euro naar de kas van de afdeling.

Meer berichten