Serenade voor honderdjarige
Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Aan het Kerkepad werd gezongen en vielen honderden verjaardagskaarten door de brievenbus.</p>

Aan het Kerkepad werd gezongen en vielen honderden verjaardagskaarten door de brievenbus.

(Foto: Judith Rikken)

Serenade voor honderdjarige

  •   keer gelezen   Human Interest

Nieuwerkerk aan den IJssel - Dat er zóveel mensen meeleefden met zijn verjaardag zal Nieuwerkerker Jan Bakker in zijn honderdjarige leven niet eerder hebben meegemaakt. Zondag begon hij aan zijn honderd-en-eerste levensjaar; vrijdag werd hij al toegezongen door groep 6 van basisschool De Wingerd. “Geweldig mooi, ik ben echt ontroerd”, zei hij, waarna hij nog maar eens checkte of alle kinderen wel een snoepje hadden gehad. 

Dat het juist zijn buurtgenootje Doutsen was, die die serenade regelde, moet Bakker ook deugd hebben gedaan. Het negenjarige meisje met de Friese naam loopt regelmatig zwaaiend langs het raam van de jarige aan het Kerkepad.

Als geboren Fries mist hij de provincie waarin, en de taal waarmee hij opgroeide, best wel. “Een poosje geleden zijn we met ome Jan nog naar Heerenveen geweest. Daar heeft hij in zijn favoriete schoenenwinkel nieuwe schoenen gekocht”, vertelt Alysia van Horrik, die vrijdag voor de familie de serenade kwam filmen.

Bakker kreeg zaterdag een bloemetje van raadsleden van de PvdA, omdat hij niet alleen bijna jarig was, maar ook al zestig jaar lid van de partij.

De jarige, die op problemen met zijn gehoor en zicht na, nog erg kwiek is, vond afgelopen week bergen post op zijn deurmat. Na een oproep ontving hij zo’n 250 kaarten van bekenden en vooral ook onbekenden.

Meer berichten