Sinterklaas moet het dit jaar zonder een groots welkom in de vier dorpen van Zuidplas doen.
Sinterklaas moet het dit jaar zonder een groots welkom in de vier dorpen van Zuidplas doen. Foto: pr

Sint komt niet per boot of paard, maar via digitale snelweg

Human Interest 287 keer gelezen

Zuidplas - De traditionele intocht van Sinterklaas in Zuidplas gaat zaterdag 21 november niet door, maar kinderen hoeven zich volgens Liane Boele van de Nieuwerkerkse stichting Evenement geen zorgen te maken. “Zaterdag om 14.00 uur legt Sinterklaas in een video uit hoe hij veilig de kadootjes bij de kinderen zal krijgen.”

Boele legt uit dat in verband met de coronamaatregelen in overleg met Sinterklaas en de gemeente Zuidplas de knoop over de intocht in Nieuwerkerk - en in de andere dorpen van Zuidplas - onlangs is doorgehakt. “We hadden er graag weer een mooi feest van willen maken, maar de realiteit is anders. Zoveel mensen op zo’n klein gebied mag niet, maar zou ook echt een gevaar zijn geweest.”

De pieten en Sinterklaas laten zich echter niet tegenhouden om kadootjes te brengen, weet Boele. Ze citeert de goedheiligman: “Ik heb er speciaal mijn best voor gedaan om te leren om met een computer om te gaan, om op die manier de burgemeester en de kinderburgemeester proberen te kunnen spreken.”

De video, waarin Sinterklaas een interview heeft met burgemeester Han Weber en kinderburgemeester Anna Lamot, is zaterdag van 14.00 uur via de socialemediakanalen van Stichting Evenement en de gemeente te bekijken.