Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Met &eacute;&eacute;n tafel voor Kleinschalig Wonen en &eacute;&eacute;n voor de activiteitenbegeleiding, kunnen afdelingen beter van elkaar gescheiden worden gehouden. </p>

Met één tafel voor Kleinschalig Wonen en één voor de activiteitenbegeleiding, kunnen afdelingen beter van elkaar gescheiden worden gehouden.

Meer coronaproof vermaak voor bewoners Beth-San

  •   keer gelezen   Human Interest

Moerkapelle - Met een tweede Beleeftafel in huis, kunnen de bewoners van Beth-San zich met alle coronabeperkingen nu nog beter binnenshuis vermaken. Lionsclub Zevenhuizen maakte de aanschaf mede mogelijk. De programma’s op de Beleeftafel zorgen voor prikkeling van het geheugen, waardoor gesprekken over vroeger ontstaan. Dat is meer dan welkom, nu de bewoners minimaal bezoek mogen ontvangen, vindt Beth San.

Er was al een Beleeftafel: een digitale activiteitentafel die ouderen (met dementie) prikkelt en gezelligheid brengt. Deze wordt echter zo intensief gebruikt door alle afdelingen van woonzorgcentrum Beth-San dat er een grote wens was voor een tweede tafel. 

Beth-San is de Lionsclub Zevenhuizen erg dankbaar dat zij deze aanschaf mede mogelijk gemaakt hebben. “Het is geweldig om te zien hoe bewoners opbloeien van de spellen, de herkenbare beelden of liedjes”, vertelt teamleider Karin van den Berg. ”Het is fantastisch dat we nu een tweede tafel hebben. We hebben drie groepen dagbesteding en vijf groepen Kleinschalig Wonen, en allemaal maken ze veel en graag gebruik van de tafel.”

De Beleeftafel is speciaal ontworpen voor bewoners van verzorgingshuizen, waardoor ze aansluiten bij de belevingswereld van ouderen. De programma’s zorgen voor prikkeling van het geheugen en halen herinneringen op van vroeger, waardoor er fijne gesprekken ontstaan. 

Meer berichten