Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Alle ogen waren gericht op freestylevoetballer Bailey de Regt.</p>

Alle ogen waren gericht op freestylevoetballer Bailey de Regt.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Vrienden worden met de bal in clinic van freestyler Bailey

  •   keer gelezen   Human Interest

Nieuwerkerk aan den IJssel – “Het ziet er zo simpel uit”, zei één van de deelnemers aan de freestylevoetbalclinic van Sportstichting Zuidplas dit weekend. Maar toen hij even later het voorbeeld van freestylevoetballer Bailey de Regt moest volgen, sprongen de ballen alle kanten op.

Erik van Leeuwen

De clinic op het kunstgrasveld bij het Polderbad in Nieuwerkerk was zaterdag de afsluitende activiteit van een reeks tijdens de voorjaarsvakantie. De ‘voorjaarsgames’ bevatten naast de clinic ook een dag met sport- en spelactiviteiten voor de jeugd en een online FIFA-event.

“We willen zoveel mogelijk kinderen weer aan het sporten krijgen”, zei Miranda van der Stadt zaterdag. “We merken dat de jeugd het binnenzitten beu is en wil bewegen. Onderdeel daarvan is ook het contact maken met leeftijdsgenoten.”

De sportstichting begon daarom in december al met de wintergames en dat kreeg dus een vervolg met de voorjaarsgames.

Reizende sport- en spelmiddagen
Ook na de voorjaarsvakantie gaan de activiteiten door, zegt Van der Stadt. “Woensdag 10 maart organiseren we een sport- en spelmiddag in Zevenhuizen, twee weken daarna zitten we in Moerkapelle en vervolgens gaan we door naar Moordrecht. De sport- en spelmiddag in Nieuwerkerk aan den IJssel was de aftrap. Die is heel goed bezocht.”

Zaterdag bij de freestylevoetbalclinic meldden zich ook vijftien jeugd-waterpoloërs van NieMo Barracuda. Die moesten voor de verandering niet met hun handen, maar met hun voeten aan het werk.

Bal tussen je knieën, zitten, één hand steunen op de grond en staan was één van de opdrachten van Bailey de Regt, die liet zien zelf de bal aan een touwtje te hebben.

Meer berichten