Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Stemmen op Liza kan via een sms: stuur 'Poll Zuidholland Liza' naar 3010 (1,10 euro per stem).</p>

Stemmen op Liza kan via een sms: stuur 'Poll Zuidholland Liza' naar 3010 (1,10 euro per stem).

Liza (17) stelt geestelijk welzijn boven ‘world peace’ in missverkiezing

  •   keer gelezen   Human Interest

Nieuwerkerk aan den IJssel - Als kind droomde de Nieuwerkerkse Liza Caspian Rezwani ervan ooit mee te kunnen doen aan een missverkiezing. Nu, als zeventienjarige havo-eindexamenleerling, staat ze in de finale van de Miss Teen Zuid-Holland Verkiezing.

Een sprookje dat uitkomt, en een geweldige eer, noemt ze het. “Maar ik vind het vooral ook fijn dat ik zo mijn stem kan laten horen over twee zaken die mij na aan het hart liggen.”

Het geijkte ‘world peace’ hoort daar niet bij: “Ik heb denk ik iets realistischer ambities. Ik maak me zorgen over de mentale gezondheid van jongeren. Zeker in coronatijd staat die onder druk: veel van mijn leeftijdsgenoten voelen zich ongelukkig of zelfs depressief. Er is helaas nog te weinig aandacht voor hun geestelijk welzijn.”

Daarnaast wil Liza duidelijk maken dat echte schoonheid niks met uiterlijk te maken heeft. “Wie mooi is van binnen, is mooi van buiten. Ik weet dat veel jonge meiden - net als ik vroeger - onzeker worden van al die pracht en praal, maar dit is niet hoe het is. Er is heel veel moeite voor gedaan; wij zien er op ons allerbest uit met die schitterende kleren en drie kilo make-up. Iedereen kan het.”

De finale is op 30 april live te zien via @missbeautyofzuidholland.

Meer berichten