Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Jochem Klomp kijkt toe als een van de bewoners en Hans Klijnsmit van de Vrienden van Beth-San de apparaten in gebruik nemen.</p>

Jochem Klomp kijkt toe als een van de bewoners en Hans Klijnsmit van de Vrienden van Beth-San de apparaten in gebruik nemen.

Vrienden van Beth-San schenken fitnesscircuit

  •   keer gelezen   Human Interest

Moerkapelle – In de tuin van de Wilde Veenen, bij woonzorgcentrum Beth-San, zijn 30 maart drie bewegingstoestellen onthuld, mogelijk gemaakt door de Vrienden van Beth-San. Bewoners kunnen op de apparaten in de buitenlucht (arm-)roeien, fietsen en trap- en hellinglopen.

Fysiotherapeut Jochem Klomp, werkzaam in Beth-San, en voorzitter Hans Klijnsmit van de Vrienden onthulden de toestellen, die door twee bewoners in gebruik werden genomen. Mevrouw J. van der Lee en mevrouw K. van de Lelij legden het circuit feilloos af.

Het idee van Klomp om bewegingsmogelijkheden laagdrempelig aan te bieden, kon gerealiseerd worden doordat de Vrienden van Beth-San met hun uitruimservice en de verkoop van tweedehands meubelen, boeken en speelgoed een leuk bedrag bij elkaar hadden gespaard. 

“Ik ben Beth-San en de Vrienden heel dankbaar voor de mogelijkheden die zij faciliteren en steunen om beweging bij bewoners te bevorderen”, aldus Klomp. “Beth-San loopt op dit gebied echt voor en staat open voor veranderingen en verbeteringen hierin. Zo beschikt het woonzorgcentrum over een prachtige fysioruimte met geavanceerde toestellen, zoals het Fietslabyrint.”

Alle bewoners van Beth-San en de Wilde Veenen kunnen al dan niet onder begeleiding gebruikmaken van het circuit in de tuin.

Meer berichten