Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Leerlingen van &#39;t Reigerbos volgen de verrichtingen van Kinderen voor Kinderen en zingen en dansen mee.</p>

Leerlingen van 't Reigerbos volgen de verrichtingen van Kinderen voor Kinderen en zingen en dansen mee.

(Foto: pr)

Hier of daar, met elkaar: kids zij aan zij voor jarige koning

  •   keer gelezen   Human Interest

Zevenhuizen - ‘Ik + jij, dat = wij. Daarom staan we zij aan zij. Maakt niet uit, hier of daar. Zij aan zij met elkaar. Kijk hoe mooi, in de mix; jij of zij of X’; het hedendaagse refrein dat het koor van Kinderen voor Kinderen zingt ter ere van de Koningsspelen, werd door de leerlingen van basisschool ‘t Reigerbos met aandacht gevolgd via een scherm in de lokalen.

De Koningsspelen, traditioneel gehouden op de vrijdag voor Koningsdag, worden door alle basisscholen op eigen wijze ingevuld. Het grote dansfeest op het plein van ‘t Reigerbos verviel door de coronamaatregelen; het feest werd er niet minder om want in de eigen groep werd volop gespeeld, gedanst en gesport; in de gymzaal, op het schoolplein en in de gangen. Kinderen én leerkrachten, allen in oranjestijl, dansten mee op het officiële Koningsspelenlied Zij aan zij.

Sjoelen, spijker-poepen, lopen met een ei op een lepel over een lastig parcours, blikgooien en andere oud-Hollandse spelletjes maakten het feest compleet.

Tevreden
Directeur Edward den Heeten, die sinds 1 januari de scepter zwaait op de school, kijkt tevreden terug op zijn eerste Koningsspelen op ‘t Reigerbos: “Wat fijn dat alle kinderen weer op school zijn en letterlijk zij aan zij kunnen genieten van alle mooie sport- en spelactiviteiten.”

Ook voor basisschool Koningskwartier waren de Koningsspelen een primeur. In het eerste levensjaar van de school viel het programma in het water vanwege de lockdown. Des te leuker was het dat ze dit jaar met alle 120 kinderen wel van de sportieve traditie konden genieten, liet een leerkracht weten. 

Thuis begonnen de kinderen de dag met een gezond ontbijt om genoeg energie op te doen voor de sportieve uitdagingen die hen op school stonden te wachten: voetbalvereniging Groeneweg, volleybalclub ZVH en trimsportvereniging OSS Be Fit daagden de kinderen flink uit.

Ze verdienden allemaal een lintje, in de vorm van een zelfgemaakte Koningsspelen-medaille.

Meer berichten