Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De spreekstalmeester van de rommelmarkt helpt een klant met het sjouwen van haar aankopen.</p>

De spreekstalmeester van de rommelmarkt helpt een klant met het sjouwen van haar aankopen.

Rommelmarkt weer open: ‘De eerste klant kocht dertig lp’s’

  •   keer gelezen   Human Interest

Zevenhuizen - “Je ziet hier een paar heel blije jongens”, zegt de oranje- en goedgemutste Arie Boertje, die zich opwerpt als woordvoerder van de vrijwiligers van de rommelmarkt van de hervormde kerk, die eíndelijk weer open mag na een half jaar coronasluiting.

Silvia Markus

Die lange sluiting heeft gezorgd voor een grote voorraad, weten de mannen van de graaikrattenploeg, die zich geposteerd hebben buiten de schuur die toegang geeft tot de winkel, te vertellen. Genietend van het weerzien en het schuchtere zonnetje, prijzen zij hun waar in de uitpuilende kratten aan.

Meteen bij de opening om 9.00 uur wordt een flinke hap genomen uit het 500 exemplaren tellende lp-assortiment. “De eerste klant kocht meteen 30 lp’s”, zegt Arie Boertje, die zich niet aan het idee kan onttrekken dat mensen in coronatijd weer en meer plaatjes zijn gaan draaien.

Het loopt nog geen storm deze eerste zaterdag. Als verklaring denkt de organisatie dat de vaste kern bezoekers nog heel voorzichtig is met dit soort evenementen, al wordt er alles aan gedaan om de mensen coronaproof te laten ‘winkelen’. De uitgestalde plumeaus zijn voor de verkoop, maar de handgel is voor direct gebruik en mondkapjes zijn binnen verplicht.

Volgnummers
Wie het domein ín de loods wil betreden moet bovendien rekenen op enige wachttijd, want er mogen maar twee mensen tegelijk shoppen; het uitreiken van volgnummers laat het systeem werken. Bezoekers wachten geduldig; omdat ze zelf graag op hun gemak een kijkje nemen, gunnen ze dat anderen ook. Bovendien valt er buiten de winkel genoeg te zien.

“Deze mevrouw is voor jou”, klinkt een dubieuze uitspraak aan het adres van Boertje. Het blijkt onschuldig; een Nieuwerkerkse komt de door haar via Marktplaats - het digitale verkoopkanaal leverde in coronatijd veel geld op voor het goede doel - uitgezochte artikelen ophalen. “Nu ik zie dat het winkeltje open is, wil ik daar ook even kijken.” Kapstok en opbergkratjes worden weer even in bewaring gegeven. (Silvia Markus)

Meer berichten