Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Een ritje in een limousine was onderdeel van de droomdag van Ingeborg Burghout en haar gezin.&nbsp;</p>

Een ritje in een limousine was onderdeel van de droomdag van Ingeborg Burghout en haar gezin. 

Niet bezig zijn met ziekte, maar even zorgeloos dromen

  •   keer gelezen   Human Interest

Nieuwerkerk aan den IJssel/Zevenhuizen - Een dag lang als gezin niet met ziekte bezig zijn en alleen maar - volledig verzorgd - leuke dingen doen. Zo’n ‘droomdag’ viel vorig jaar de Zevenhuizense Jeanine van Leeuwen ten deel en afgelopen vrijdag de Nieuwerkerkse Ingeborg Burghouwt. “Voor de kinderen was het echt een welkom dagje uit na klap op klap op klap.”

Een bmx-clinic, een fotoshoot, een kijkje achter de schermen van politie en ME en lekker eten waren enkele ingrediënten die Burghouwt, haar echtgenoot en hun zoons van 9 en 11 jaar oud even de zorgen van de afgelopen maanden lieten vergeten. 

Burghouwts moeder had het gezin aangemeld bij Stichting Droomdag, die inmiddels voor meer dan 500 gezinnen met een ouder met een levensbedreigende ziekte, een dag-om-even-alles-te-vergeten organiseerde. 

Voor Burghouwt - en vooral voor haar kinderen - meer dan geslaagd: “Mijn oudste zoon heeft meerdere keren gezegd dat dit de mooiste dag van zijn leven was tot nu toe.”

Sponsortocht
Jeanine van Leeuwen uit Zevenhuizen beleefde haar droomdag op 12 juni vorig jaar. Nu revalideert zij van borstkanker en bereidt zij zich voor op een sponsorfietstocht van 100 kilometer, waarmee zij Stichting Droomdag wil steunen.

“Toen ik ziek werd, ben ik gaan fietsen om zo fit mogelijk te blijven, eerst op een gewone fiets en toen op een tweedehands racefiets. Omdat fietsen me door het ziek zijn heen heeft getrokken, leek het me tof om op die manier iets terug te doen voor de mooie dag die we van Stichting Droomdag hebben gehad.”

Met zes anderen - ‘die mij uit de wind zullen houden’ - fietst ze op 12 juni 100 kilometer door het Groene Hart, met een stop bij het kantoor van de stichting in Roelofarendsveen, waar ze het ingezamelde geld symbolisch zal overhandigen. 

De opbrengst tot nu toe: 6675 euro. “Het zou waanzinnig zijn als ik het streefbedrag van 7500 euro zou bereiken.”

Zwaar
Dat het een zware rit voor haar wordt, weet ze wel zeker. “Het zal heel pittig worden, maar ik ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken. Ik ben een doorzetter.” Ze verwacht de fietstocht binnen vijf uur te volbrengen.

Met de opbrengst kunnen meer gezinnen zoals dat van Van Leeuwen en Burghouwt even nieuwe energie opdoen. 

Dat dat afgelopen vrijdag is gelukt, spreekt volgens Burghouwt ook uit de opmerking van haar jongste tijdens een ritje in een limousine: “Ik voel me net de koning.”

Van Leeuwens fietstocht sponsoren kan hier.

Meer berichten