Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Ontlading bij Jeanine van Leeuwen, na thuiskomst in Zevenhuizen.</p>

Ontlading bij Jeanine van Leeuwen, na thuiskomst in Zevenhuizen.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Een droomdag op de fiets

  •   keer gelezen   Human Interest

Zevenhuizen - Stralend kwam ze zaterdag na een fietstocht van ruim honderd kilometer aan bij haar woning aan de Grutto in Zevenhuizen. Jeanine van Leeuwen fietste met haar tocht door het Groene Hart ruim 11.000 euro bij elkaar voor stichting Droomdag.

Erik van Leeuwen

Confetti, applaus en een ‘gouden’ medaille vielen haar bij de finish - waar vrienden, familie en buren haar ‘s middags opwachtten - ten deel. Zelfs champagne ontbrak niet bij haar feestelijke binnenkomst, al bleef er in de fles maar een klein druppeltje over om te worden opgedronken. De rest van de inhoud was door Van Leeuwen triomfantelijk in de lucht gespoten. “Zoals het hoort”, zei ze, terwijl de ontlading duidelijk zichtbaar was.

Van Leeuwen (35) begon haar tocht zaterdagmorgen om acht uur. In het bijzijn van onder anderen haar man Remco deed ze onderweg een aantal bestemmingen aan, waaronder Roelofarendsveen, waar stichting Droomdag is gevestigd. Van Leeuwen overhandigde daar een cheque ter waarde van ruim 11.000 euro, geld dat werd gedoneerd voor de tocht van Van Leeuwen.

Op deze manier wilde ze haar dank betuigen aan de stichting die haar en haar gezin in moeilijke tijden een fantastische dag bezorgde. Zij zegt haar lotgenoten en hun gezinnen eenzelfde topdag te gunnen. Toen bij Van Leeuwen borstkanker werd geconstateerd, kwam ze met haar man en drie kinderen in een emotionele rollercoaster terecht. 

Juist in die tijd ontdekte Van Leeuwen het wielrennen. Om aan te sterken stapte ze voor lange tochten op de fiets. Dat haar actie fietsend zou plaatsvinden lag daarom voor de hand. 

“Ik had het voor de lunch eventjes zwaar”, zei Van Leeuwen. “Toen ben ik heel even gestopt, maar ik ben de hele dag vooral gedragen door het enthousiasme onderweg. Overal langs de route stonden familie, vrienden en bekenden. Het was een geweldige dag.”

Meer berichten