Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Alle kinderen van groep 8 van de Meester Lalleman bepaalden hun eigen rol in het verhaal.</p>

Alle kinderen van groep 8 van de Meester Lalleman bepaalden hun eigen rol in het verhaal.

(Foto: pr)

Meester Lalleman bouwt enige YouTube-toren ter wereld

  •   keer gelezen   Human Interest

Moordrecht - Er wordt druk gewerkt aan de bouw van de YouTube-toren, de enige in de wereld. Het gebouw had al lang af moeten zijn, sterker nog, binnen enkele uren wordt 'ie officieel geopend door de burgemeester. Maar er zit heel veel tegen. Komt het nog wel goed?

De leerlingen van groep 8 van basisschool Meester Lalleman schreven zelf het script en verdeelden en speelden zelf de rollen van de film De YouTube-toren; dinsdag 13 juli ging de film in première. 

Uitgangspunt was de visie van de kinderen over hoe hun werkdag er over tien tot vijftien jaar uit zal zien. Duidelijk werd dat in de klas een flink aantal kinderen architect hoopt te worden. Félix Linker bijvoorbeeld, hij hoopt ooit een YouTube-toren te ontwerpen. Rond zijn concrete verhaal werd het thema van de film gebouwd.

De kinderen die zichzelf later niet bij een architectenbureau zien werken, maar een carrière ambiëren in de medische sector, techniek, vervoer, sport of muziek kregen als vanzelf een rol in het verhaal.

Twee dagen
Dat schrijven een andere discipline is dan spelen, drong al snel tot de scenarioschrijvers/acteurs door, waarna zij flink aan het oefenen sloegen.

Dj Rens Reichard heeft het filmen op zich genomen. Samen met Wouter van der Werf en Troy de Bruijn legde hij alle scènes en liedjes in twee dagen vast. 

Een decor ontbrak, er werd gewerkt met een zogenoemd green screen (een groen scherm waarop, in de montage, een afbeelding of video als achtergrond kan worden gebruikt, red.). Zo konden een studio van de NOS, een bushalte, een gekantelde vrachtwagen, een operatiekamer en zelfs een landing met een vliegtuig in scène worden gezet.

Meer berichten