Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Het bord met paal is &#39;meer dan een jaar geleden&#39; in het water gegooid, wisten de magneetvissers.</p>

Het bord met paal is 'meer dan een jaar geleden' in het water gegooid, wisten de magneetvissers.

(Foto: Judith Rikken)

Jonge magneetvissers hebben beet

  •   keer gelezen   Human Interest

Zevenhuizen - Het is een populaire bezigheid onder kinderen: magneetvissen. Zo ook voor de twee jonge Zevenhuizenaren die onlangs in de Zevenhuizense Ringvaart een paal met straatnaambord ‘aan de haak’ hadden.

Fietsen, een buis; van alles hebben de twee al eens uit het water gevist met de magneet die tot 300 kilo kan tillen. “Het is leuk om te doen en je verdient er ook nog geld mee als je het naar de ijzerboer brengt.” 

Dat overwogen ze ook te doen met het bord met de opdruk ‘Ringvaartpark’ dat aan hun magneet hing. “Misschien weet de ijzerboer er wel raad mee”, zeiden ze tegen elkaar. De gemeente bellen leek hen ook geen slechte optie.

Of ze het bord überhaupt op de wal zouden krijgen was nog maar de vraag; het bleef steeds onder de brug hangen en belandde dan weer in het water. “We hebben echt een dreg nodig”, was de conclusie. “Misschien heeft de gemeente die wel.”

Waar in sommige gemeenten magneetvissen niet is toegestaan, vermeldt de APV in Zuidplas er niets over. “Het is dus toegestaan”, bevestigde een gemeentewoordvoerder desgevraagd.

Hoewel het bord volgens de negenjarige oudste van de twee vissers al een tijdje in het water lag - ‘ik denk al wel een jaar’ - kan het in geen geval een archeologische vondst worden genoemd. 

En dat is maar goed ook, want hoewel magneetvissen van de gemeente dus mag, loopt degene die een touw met magneet in het water laat zakken, wel het risico iets ouds op te vissen en zo de Erfgoedwet te overtreden.

Meer berichten