Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Het echtpaar met de burgemeester bij de door Giel gemaakte molen in de tuin.</p>

Het echtpaar met de burgemeester bij de door Giel gemaakte molen in de tuin.

(Foto: Matti van Veelen)

Zevenhuizenaar Giel viel als een blok voor het kapsel van Trijnie

  •   keer gelezen   Human Interest

Zevenhuizen – Giel de Graaf ging 69 jaar geleden naar een uitvoering van de mandolineclub waarin Trijnie Stubbe gitaar en ukelele speelde en werd prompt verliefd. Op 16 oktober vieren de twee hun 65-jarig huwelijk.

Matti van Veelen

Burgemeester Han Weber bracht het echtpaar op 5 oktober tijdens een huisbezoek al de felicitaties van het gemeentebestuur over. Bij die gelegenheid stapte de 88-jarige Giel kwiek de kamer uit om even later terug te komen met een portretfoto van Trijnie als zestienjarige. “Kijk”, zei hij met glimmende ogen, “ik viel op haar haar.”

Trijnie, de jongste uit een druk gezin met tien kinderen, genoot van alle aandacht die zij kreeg van Giel en zo ontstond de vier jaar durende verkering. Giel, oudste van acht kinderen, woonde aan het Noordeinde in Zevenhuizen en trapte vanuit Den Haag, waar hij in militaire dienst was, vele kilometers op en neer om zijn geliefde in Oud Verlaat te kunnen zien.

Kasteel
In 1956 trouwden de twee en aangezien er toen ook woningnood was, trokken zij in een zomerhuisje bij een boerderij op de Vlietkade in Oud Verlaat. “Het was heel klein en de wc was buiten”, vertelt Trijnie. Wat waren zij blij toen op de Wollefoppenweg nieuwe huizen gebouwd werden en zij een hoekwoning konden betrekken. “Het was een kasteel voor ons”, blikt Trijnie terug.

Trijnie zorgde voor het huishouden. Ze is nu 85 jaar, puzzelt en handwerkt graag en wordt heel blij van bloemen. Dat is dan ook te zien aan de vele bloeiende planten in de vensterbank en de tuin.

Giel werkte als timmerman/uitvoerder. Als vrijwilliger leidde hij de herbouw van een houtzaagmolen in Leidschendam en ontving daarvoor de erepenning van die gemeente en een lintje. Zijn grootste hobby was echter zeilen en het bouwen van boten. Op een foto is te zien hoe hij enkele maanden geleden nog in zijn bootje over de Rotte zeilde.

In hun ‘kasteel’ wonen de twee nog steeds. Ze hebben twee dochters, drie kleindochters en één achterkleindochter.

Meer berichten