Logo hartvanzuidplas.nl
<p>&#39;Ain&rsquo;t no mountain high enough&#39; klinkt het meerstemmig uit twintig kelen.</p>

'Ain’t no mountain high enough' klinkt het meerstemmig uit twintig kelen.

Kippenvel bij swingend Ameezing in Swanla

  •   keer gelezen   Human Interest

Zevenhuizen – Onder leiding van Xandra Willis repeteert popkoor Ameezing sinds enkele weken in de grote theaterzaal van dorpshuis Swanla.

Door Matti van Veelen

Xandra Willis is dirigent, vocalist en zangcoach van het koor. “Ameezing is 13 jaar geleden gestart in Nesselande en telde op het hoogtepunt zo’n 55 leden”, zegt Willis. “Doordat in de coronaperiode niet gerepeteerd kon worden, is het koor flink gekrompen, er zijn nu nog 34 leden.”

Ze kijkt echter positief naar de toekomst en hoopt ter ere van het 12,5-jarig bestaan van het koor, dat dit jaar niet gevierd kon worden, in het voorjaar van 2022 alsnog flink uit te pakken met een ‘spetterend concert’ in het dorpshuis, dat inmiddels de thuishaven van het koor is.

Willis maakt de arrangementen van zowel pop-, soul- als gospelnummers zelf en zingt alle partijen thuis in. Dat wordt, tegelijk met de teksten, naar de leden gestuurd, zodat zij thuis alvast kunnen oefenen. “Of”, zoals een van de zangeressen vertelt, “tijdens lange autoritten luisteren naar de liedjes en lekker meezingen.”

De koorleden komen niet alleen uit Zuidplas, maar ook uit Alexanderpolder, Nesselande en Gouda. “De gezelligheid en het resultaat door de gezamenlijke inzet, maken dit tot een heel leuke hobby”, zegt een koorlid enthousiast. “Ik krijg er soms kippenvel van, zo mooi klink het als de drie groepen tegelijk zingen.” 

Het koor bestaat uit lage, midden en hoge stemmen. Ain’t no mountain high enough en You’re the inspiration klinkt het driestemmig uit de kelen van de ruim twintig leden die vanavond aanwezig zijn. Het swingt de pan uit en het koor deint met de muziek mee.

Willis wil het koor uitbreiden. “Mensen die het leuk vinden om te zingen en ook thuis willen oefenen, worden van harte uitgenodigd om te mailen naar info@xandrawillis.nl. Elke donderdag van 20.15 tot 22.15 uur repeteert het koor in dorpshuis Swanla aan de Burgemeester Klinkhamerweg.

“Zodra het weer mogelijk is, worden de concerten en het jaarlijkse zangweekend natuurlijk weer in het programma opgenomen”, laat dirigent Willis weten.

Meer berichten