Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De awardwinnaars tussen de twee burgemeesters in de Nieuwerkerkse raadzaal.</p>

De awardwinnaars tussen de twee burgemeesters in de Nieuwerkerkse raadzaal.

Eerste ‘kinderlintjes’ in Zuidplas uitgereikt aan Yente (7) en Daan (12)

  •   keer gelezen   Human Interest

Nieuwerkerk aan den IJssel – “Kinderen tellen hier in Zuidplas”, zo opende burgemeester Han Weber vorige week de bijeenkomst in de raadzaal, waarin Yente van der Weijde en Daan van Straten een Jeugdaward kregen uitgereikt.

Door Matti van Veelen

De uitreiking van de jeugdawards zou normaal gesproken plaats hebben op 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Omdat Sinterklaas die dag Zuidplas bezocht, werd de uitreiking vervroegd naar 19 november.

Daarbij was ook kinderburgemeester Faris el Achrafi. Met de leden van de kindergemeenteraad van Zuidplas, waarvan hij de voorzitter is, praat hij met de gemeente over plannen die ze zelf bedenken. “Daar zitten altijd mooie en goede doelen tussen”, zei Weber vrijdag. “Grote mensen krijgen een lintje en nu is er een kinderlintje bedacht, een Jeugdaward.”

Stichting Opkikker
De 7-jarige Yente van der Weijde uit Moordrecht ontving de onderscheiding, omdat zij in een paar maanden tijd 404 euro ophaalde met het inzamelen en inleveren van heel veel lege flessen. Dit bedrag heeft zij geschonken aan Stichting Opkikker, die opkikkerdagen verzorgt voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Mercy Ships
De andere Jeugdaward ging naar Daan van Straten. Hij is 12 jaar, komt uit Moerkapelle en heeft met een sponsorloop 6000 euro opgehaald voor Mercy Ships.

Deze internationale christelijke organisatie vaart met het ziekenhuisschip Africa Mercy naar de armste landen in Afrika om daar medische zorg mogelijk te maken.

“Het is fantastisch wat jullie gedaan hebben”, zo prees Weber de twee winnaars, waarna hij en zijn collega Faris overgingen tot de uitreiking van de awards, ontworpen door beeldend kunstenaar Mariska Palsgraaf, die geboren en getogen is in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Meer berichten